Rikke Albrechtsen ny EU-korrespondent hos Altinget.dk

1. september 2013 kl. 5:00
BRUXELLES: Journalist Rikke Albrechtsen (34) er fra i dag Altinget.dks EU-korrespondent. Den faste base bliver Bruxelles.
| Flere

Kære læser,

Altinget.dk styrker fra i dag vores EU-dækning med ansættelsen af journalist Rikke Albrechtsen i en nyoprettet stilling som korrespondent i EU-hovedstaden Bruxelles. Hun er valgt blandt 22 ansøgere. 

Det er et længe næret ønske, der dermed går i opfyldelse. Dansk og europæisk politik hænger sammen som tveæggede tvillinger, og det går ikke at dække dansk fagpolitik i professionel dybde uden samtidig at inddrage ethvert relevant EU-perspektiv.

Cand.public. Rikke Albrechtsen får - i tæt samarbejde med vores hjemlige EU-redaktør, cand.scient.pol., MA Morten Øyen Jensen - til opgave at dække EU-politikken i bredden (generelle EU-forhold) og dybden (fagpolitisk).  

Fra 2014 er det tanken også at tilbyde Altinget.dks journalistelever et ophold i EU-hovedstaden. 

Vores redaktion får egne lokaler i International Press Centre (Residence Palace), der i forvejen huser en række europæiske redaktioner. 

Her starter Rikke Albrechtsen 1. oktober. I september arbejder hun fra Christiansborg og skal bl.a. være vært på ti nye Europamagasiner, som Altinget.dk producerer til dk4. 

Tag godt imod Rikke Albrechtsen og vores styrkede EU-dækning. 

 

Rasmus Nielsen

Chefredaktør

Dokumentaion

CV for Rikke Albrechtsen 

Karriere: 

2013-: Altinget.dk i Bruxelles.

2006-2013: Bruxelles-baseret selvstændig journalist. Fast korrespondent for Kristeligt Dagblad og leverancer til blandt andre European Voice, Udvikling, Focus Denmark, Advokaten, Arbejdsmiljø, Food Culture, Agrar + og Maskinbladet. Har også været fast tilknyttet Weekendavisen og været tilrettelægger på en tv-dokumentar om Europa-Parlamentet. Derudover optrædener som ekspert i radio og tv. 

2006: EU-korrespondent for Jyllands-Posten: Dækning af EU, NATO og Benelux-landene.

 

Uddannelse:

2005-2007: Cand.public. fra Syddansk Universitet. Overbygning på kandidatniveau målrettet journalister. Specialisering i international politik og EU.

1999-2003: Danmarks Journalisthøjskole. Hovedopgave om den franske Fremmedlegion, præmieret med Jyllands-Postens Æreslegat for bedste udenrigsjournalistiske produkt.

1996-1999: Sproglig student fra Sankt Annæ Gymnasium

1995-1996: Lycée Privée de St. Louis i Saumur. Udvekslingsstudent på et fransk gymnasium.

 

Sprogkundskaber:

Taler og skriver flydende fransk, engelsk - og dansk. Desuden godt kendskab til tysk, hollandsk og italiensk. Klarer sig også godt på de fællesnordiske sprog.

 

Personlige data:

Født og opvokset i København. Bosat i Bruxelles siden 2006.

MODTAG ET DAGLIGT NYHEDSBREV FRA ALTINGET.DK