Skat trænger S op i krogen

Baggrund: Socialdemokraterne jagter en ny skattepolitik. De politiske kommentatorer er enige: Det er tæt på umuligt for Socialdemokraterne at opfinde et alternativ til skattestoppet, hvis det skal være ligeså simpelt og klart.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Socialdemokraterne er uenige om, hvorvidt man skal gå efter midtergrupper-vælgere, som holder af regeringens skattestop, eller om man skal henvende sig til midten med hældning over mod de økonomisk dårligere stillede vælgere, som er ikke er vildt optagede af skattestoppet.

Hans Engell
Chefredaktør, tidl. K-leder og minister
Chefredaktør på Ekstra Bladet Hans Engell, politisk kommentator ved Jyllands-Posten og TV 2 Ralf Pittelkow og chefredaktør på B.T. Erik Meier Carlsen er helt enige: Socialdemokraterne mangler desperat et troværdigt og let forståeligt alternativ til det populære og firkantede skattestop, der er blevet Fogh-regeringens kronjuvel i kontraktpolitikken med vælgerne.

Hvis socialdemokraternes ene akilleshæl er udlændingepolitikken, så står det da også efter sidste uges splid om skattestoppet klart, at skattepolitikken er den anden.

Forrige søndag gav Mogens Lykketoft i Politiken udtryk for, at Socialdemokraterne burde tilslutte sig regeringens skattestop, Den nye formand Helle Thorning-Schmidt støttede hurtigt op om ideen.

Men efter tirsdagens møde i folketingsgruppen stod det klart, at der ikke var flertal for en accept af skattestoppet. Derfor kunne samme Thorning nu ikke acceptere skattestoppet "rub og stub".

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00