Statsministeren efter topmøde: ”Der er intet ønske om en EU-hær”

De andre europæiske ledere er spændte på den danske folkeafstemning, siger Mette Frederiksen (S). Et dansk ja vil ”sende et klart signal til vores allierede og vores naboer om, at vi står sammen med dem,” siger hun.

Statsminister Mette Frederiksen diskuterer med Belgiens regeringsleder, Alexander De Croo (i midten), og EU-Kommissionens forkvinde, Ursula von der Leyen, under tirsdagens topmøde.
Statsminister Mette Frederiksen diskuterer med Belgiens regeringsleder, Alexander De Croo (i midten), og EU-Kommissionens forkvinde, Ursula von der Leyen, under tirsdagens topmøde.Foto: John Thys/AFP/Ritzau Scanpix
Thomas Lauritzen

BRUXELLES: Krigen i Ukraine har fået de europæiske ledere til at rykke tættere sammen i ønsket om mere forsvarssamarbejde – men det betyder ikke, at nogen vil opbygge en stående europæisk hær under EU’s kommando.

Den forsikring kommer fra statsminister Mette Frederiksen (S), efter at hun har deltaget i et EU-topmøde dagen før folkeafstemningen om forsvarsforbeholdet.

”Det er ikke alene mig, der siger, at der ikke kommer nogen EU-hær. Der er intet ønske om en EU-hær. Det bliver ikke bragt op fra nogen lande. Det indgår simpelthen ikke i diskussionen,” siger statsministeren.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024