Ugens målinger: LA-vælgere vil af med Thyra Frank og Mette Frederiksens popularitet styrtdykker

MÅLINGER: Altinget bringer de målinger, som har været bragt i den forgangne uge. I denne uge om Thyra Frank og Mette Frederiksens popularitet, danskernes Facebook-loyalitet og en blandet opbakning til lærerne.

Ældreminister Thyra Frank har været under kritik for manglende faglighed og medietilstedeværelse, og ifølge en ny måling vil Liberal Alliances vælgere fra sidste folketingsvalg gerne skifte hende ud. Kun 19 procent af LA's vælgere vil beholde Thyra Frank ved en eventuel kommende ministerrokade. 
Ældreminister Thyra Frank har været under kritik for manglende faglighed og medietilstedeværelse, og ifølge en ny måling vil Liberal Alliances vælgere fra sidste folketingsvalg gerne skifte hende ud. Kun 19 procent af LA's vælgere vil beholde Thyra Frank ved en eventuel kommende ministerrokade. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Simon Friis Date

LA-vælgere vil af med Thyra Frank
19 procent af Liberal Alliances vælgere vil beholde Thyra Frank som minister. I en måling foretaget af Megafon for Politiken er et repræsentativt udsnit af Liberal Alliances vælgere ved seneste folketingsvalg blevet bedt om at tage stilling til, om ældreministeren skal fortsætte i sædet ved en eventuel fremtidig ministerrokade.

49 procent har i målingen angivet, at Liberal Alliance bør lade et andet folketingsmedlem få en ministerpost frem for Thyra Frank. Ældreministeren er siden udnævnelsen blevet kritiseret fra flere sider for at være fagligt inkompetent og at optræde for sjældent i medierne.  

Popularitetsdyk til Mette Frederiksen
Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen har siden folketingsvalget i 2015 kunnet bryste sig af en solid popularitetsføring over statsminister Lars Løkke Rasmussen, når borgerne er blevet spurgt om deres foretrukne statsminister. 

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00