Om  
Lars Boje Mathiesen

Spidskandidat for Nye Borgerlige trækker sig

Den nyvalgte spidskandidat i Århus Kommune for Nye Borgerlige trækker sit kandidatur tilbage. Lars Boje Mathiesen begrunder sin beslutning med, at han vil fokusere på at komme i Folketinget. 

Kiki Qvistgaard

Det er ikke mere end en uge siden, at Nye Borgerlige i Århus udpegede deres spidskandidat til kommunalvalget i november. Nu trækker Lars Boje Mathiesen sig og arbejder i stedet på at komme i Folketinget. Det skriver han på Facebook.

41-årige Lars Boje Mathiesen skabte i efteråret debat i byrådet, da han valgte at melde sig ind i Nye Borgerlige. Det skete efter, at han i september måned meldte sig ud af Liberal Alliance for herefter at blive løsgænger. Hans kolleger i byrådet kritiserede Lars Boje Mathiesen for at melde sig ind i et parti, der ikke var blevet valgt til byrådet.

Til Århus Stiftstidende fortæller Århus-formanden Thomas Eilertsen, at partiet nu vil lede efter en ny spidskandidat til kommunalvalget. Lars Boje Mathiesen understreger dog, at han bliver siddende på posten som byrådsmedlem, indtil valget er overstået. Han har siddet i byrådet i Århus siden 2013. 

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00