Efter drama: DF får alligevel borgmesterpost på Læsø

ENIGHED: Efter en uges usikkerhed om den fremtidige borgmester i Læsø Kommune står et enigt byråd nu bag Dansk Folkepartis borgmesterkandidat. Dermed sikrer partiet sin første borgmestertitel.

Dansk Folkepartis Karsten Nielsen bliver ny borgmester på Læsø.

Det står klart mandag eftermiddag, efter alle partierne i det nye byråd er blevet enige om en konstituering, ifølge TV 2 Nord.

Karsten Nielsen blev allerede udråbt som borgmester onsdag aften efter kommunalvalget, men konstitueringsdramaet var langt fra overstået.

Den nuværende Venstre-borgmester, Tobias Birch Johansen, ville nemlig ikke frivilligt afgive sin post efter et godt valgresultat, hvor han havde fordoblet sin antal af mandater og sikret Venstre fire ud af ni pladser i byrådet.

Selvom det var lykkedes for Karsten Nielsen at samle et flertal uden om Venstre-borgmesteren bestående af Læsølisten og Socialdemokratiet, forsøgte Tobias Birch Johansen weekenden igennem at forhandle videre ved blandt andet at tilbyde borgmesterposten til Socialdemokratiet.

Mandag eftermiddag inviterede den nuværende borgmester alle partierne til forhandlinger. Derefter var resultatet, at Karsten Nielsen fortsat kan se frem til at blive Læsøs nye borgmester til januar. Samtidig må Tobias Birch Johansen nøjes med at blive viceborgmester.

Dansk Folkeparti får derfor alligevel en borgmesterpost oven på et valg, hvor partiet gik tilbage på landsplan og gik glip af borgmesterposterne i Assens og Guldborgsund.

Læsø Kommune er dog Danmarks mindste kommune med 1.568 stemmeberettigede.

Forrige artikel Alle har besluttet sig: Her er de nye borgmestre i København Alle har besluttet sig: Her er de nye borgmestre i København Næste artikel Løkke om Venstres kommunalvalg: Ikke et super resultat Løkke om Venstres kommunalvalg: Ikke et super resultat
LA-dramaet er en spejling af striden i Venstre

LA-dramaet er en spejling af striden i Venstre

ANALYSE: Simon Emil Ammitzbøll-Billes farvel til LA understreger dilemmaet, når liberale partier skal forholde sig til trusler mod det liberale samfund. Men Ammitzbølls meget principielle holdning er af nyere dato.