Fondsstøttet innovationsforløb kan meget vel kaste ’kræftpakken inden for socialområdet’ af sig

Når ngo’en Børnehjælpsdagen og Viborg kommune smider de vante kasketter, de ellers ville have i et samarbejde, udjævnes den sædvanlige asymmetri. Det betyder at de har kunnet udvikle en ægte, fælles strategi for at løse et bestemt problem – og det lille greb kan give kæmpe gevinst for målgruppen: udsatte børn.

Organisationen De Anbragtes Vilkår, DAV, har spillet en central rolle i det eksperiment, som Børnehjælpsdagen og Viborg kommune sammen har udviklet og ønsker at afprøve. Processen har taget udgangspunkt i målgruppen, anbragte unge, og derfor har DAV været til stede sammen med de øvrige aktører, mens en løsning blev udviklet. Her ses repræsentanter for DAV til prisuddeling i Randers sammen med fungerende Socialminister Astrid Krag (S) i 2020
Organisationen De Anbragtes Vilkår, DAV, har spillet en central rolle i det eksperiment, som Børnehjælpsdagen og Viborg kommune sammen har udviklet og ønsker at afprøve. Processen har taget udgangspunkt i målgruppen, anbragte unge, og derfor har DAV været til stede sammen med de øvrige aktører, mens en løsning blev udviklet. Her ses repræsentanter for DAV til prisuddeling i Randers sammen med fungerende Socialminister Astrid Krag (S) i 2020Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

At samarbejde strategisk om noget, hvor der i dag ikke er et samarbejde.

Det kan lyde som en utrolig lille ting, men ikke desto mindre spår Ina Thorndahl, CEO i organisationen Børnehjælpsdagen, det lille greb samme gennemslagskraft på socialområdet, som kræftpakkerne havde på sundhedsområdet.

Og ’noget’ er i det konkrete tilfælde det at sikre anbragte børn og unge en god overgang til voksenlivet. En overgang, der gør, at de som unge voksne i videst muligt omfang mestrer deres eget liv med mindst mulig støtte fra eksempelvis kommunen.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00