Friluftsformand takker af efter 16 år: Det er jeg mest stolt af

INTERVIEW: Lars Mortensen har været formand for paraplyorganisationen Friluftsrådet gennem 16 år. Nu er der brug for nye og yngre kræfter til fortsat at kæmpe kampen for mere og bedre adgang til naturen.

Til april skal Friluftrådets 85 medlemsorganisationer vælge ny formand. Lars Mortensen genopstiller nemlig ikke efter 16 år på posten. 
Til april skal Friluftrådets 85 medlemsorganisationer vælge ny formand. Lars Mortensen genopstiller nemlig ikke efter 16 år på posten. Foto: Friluftsrådet
Christina Houlind

Man kan ikke blive ved med at være fornyende, når man har haft det samme job i så mange år. Det ville være at overvurdere sine evner.

Lars Mortensen
Formand for Friluftsrådet

Friluftsrådets 85 medlemsorganisationer skal til april se sig om efter en ny formand. Den nuværende formand for den grønne paraplyorganisation, Lars Mortensen, genopstiller nemlig ikke til valget i april.

Han har siddet på posten i 16 år og været en del af bestyrelsen i 22 år.

I den anledning har Altinget talt med ham om, hvad der er sket både på området og i organisationen i løbet af den tid.

Dokumentation

Lars Mortensen er 68 år og blev valgt til bestyrelsen første gang i 1997 og blev formand i 2003. Han har alle årene været indstillet af KFUM-Spejderne i Danmark samt Danske Baptisters Spejderkorps, Det Danske Spejderkorps, DUI-Leg og Virke, De grønne pigespejdere og FDF, Frivilligt Drenge- og Pigeforbund.


Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her








0:000:00