Ældremilliarden vil gå til bred vifte af indsatser

DOKUMENTATION: Ansøgningerne til finanslovsaftalens såkaldte ældremilliard er nu i hus. Kommunerne vil bruge de ekstra penge på både personlig pleje, rehabilitering og de svageste ældre.
340 millioner kroner ud af finanslovens ældremilliard forventes at gå til de svageste ældre på landets plejehjem.
340 millioner kroner ud af finanslovens ældremilliard forventes at gå til de svageste ældre på landets plejehjem.Foto: Colourbox
Kim Rosenkilde
Fakta

Kilde: www.sm.dk

Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale forhold har nu modtaget ansøgninger fra alle landets kommuner til den såkaldte ældremilliard, som regeringen, Venstre og de Konservative blev enige om med finanslovaftalen for 2014.

Kommunerne har med puljen haft mulighed for at søge penge til de områder, hvor de ser det største behov, og hvor pengene gør mest gavn for den enkelte ældre. En første screening af ansøgningerne viser, at kommunerne har valgt at styrke hele ældreområdet, og det glæder minister for børn, ligestilling, integration og sociale forhold, Manu Sareen (R).

"En god ældrepleje handler både om hjælp til selvhjælp og om pleje af høj kvalitet – det er ikke et spørgsmål om enten-eller, men om både-og. Jeg er glad for, at kommunerne satser så bredt, og det bekræfter mig i, at kommunerne er bedst til at vurdere de ældres behov," siger Manu Sareen i en pressemeddelelse.

0:000:00