Afrofuturistisk frigørelse skulle gøre hende til borgmester: Nu bruger hun blockchain til at give fattige en stemme

TEKNOLOGI: Altinget var på workshop med den amerikanske afrofuturist Ingrid LaFleur. Efter et mislykket forsøg på at blive borgmester i Detroit har hun oversat de politiske ambitioner til ny teknologi. Artiklen er den første i en ny serie, som undersøger teknologiske landvindinger i civilsamfundet.

Klaus Ulrik Mortensen

Det er derfor, at det er så vigtigt, at vi bliver afkoloniserede, så vi ikke bruger blockchain til at genskabe det gamle system i en mere effektiv udgave. Blockchain kan ikke redde børn fra alkoholramte familier, men det kan hjælpe familier til at opnå større økonomisk velstand, så fattigdom og depression i lokalsamfundet mindskes.

Ingrid LaFleur
Gallerist, frihedskæmper, afrofuturist
Fakta
Afrofuturisme beskrives bedst som en genre og en tankegang, der blander afrikansk kultur, science fiction, magisk realisme, teknologi og traditionel afrikansk mysticisme.

Bevægelsen er opstået i afroamerikanske miljøer i USA og er grundlæggende en kamp for ligestilling. Og i den forstand skal den primært ses som et modtræk til den hvide kulturs hegemoni.

Blockchain er en teknologi, som i 2009 blev lanceret som grundlag for  kryptovalutaen bitcoin.

Teknologien er primært benyttet på grund af evnen til at lave sikre overførsler uden om bankerne.

Blockchain kan registrere transaktioner i et bredt netværk af brugere og gør det muligt at dele og læse de registrerede data, men ikke at slette eller ændre i dem.  

En sort kvinde i begyndelsen af 40’erne går rundt om sig selv i et kommunalt lokale på Halmtorvet i København.

Og selv i en tid, hvor hver fjerde københavner siges at have udenlandske aner, vækker hun med sin røde kjole, røde sneakers, hjerteformede briller og fritvoksende afrofrisure opsigt.

Bag det stilsikre ydre lurer dog en nervøs energi, som får afløb ved, at Ingrid LaFleur sætter nye numre på anlægget og piller ved stoleopsætningen, så cirklen får den helt rigtige form.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00