CFCS: Algoritmer kan blive selvstændige mål for cyberangreb

TRUSSEL: Når kunstig intelligens bliver en selvfølgelig del af samfundet, vil algoritmerne være mål for hackere. Under­leverandører er allerede et yndet mål, viser ny trusselsvurdering.

Thomas Lund-Sørensen fra CFCS fremhæver Rusland og Kina, men også Iran og Nordkorea som lande, der udgør globale cybertrusler.
Thomas Lund-Sørensen fra CFCS fremhæver Rusland og Kina, men også Iran og Nordkorea som lande, der udgør globale cybertrusler.Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Kasper Kaasgaard

Der ligger også et behov for at føre kontrol med, hvad der rent faktisk sker. Det er vi måske knap så gode til i Danmark.

Thomas Lund-Sørensen
Chef, Center for Cybersikkerhed

Som noget nyt tager Center for Cybersikkerhed (CFCS) med sin nye trusselsvurdering et kig ud i den lidt fjernere fremtid.

Når vi om nogle år har selvkørende biler på vejene, og læger bliver assisteret af computerprogrammer i diagnosticering og ordinering af medicin, vil de bagvedliggende algoritmer kunne blive udsat for ondsindede hackerangreb, vurderer CFCS.

”Der er givetvis tale om rigtig store muligheder for at udnytte kunstig intelligens på en positiv måde. Men man kan også forestille sig, at de algoritmer, som styrer den kunstige intelligens, kan blive et selvstændigt mål for hackere i form af at manipulere det resultat, som en kunstig intelligens må producere,” siger Thomas Lund-Sørensen.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00