Danmarks nye tech-ambassadør: EU må ikke hvile på laurbærrene

INTERVIEW: Efter at have siddet på posten i to måneder har den danske digitaliseringsambassadør lagt vejen forbi Bruxelles på sit første officielle besøg hos EU-institutionerne. Altinget mødte ham til en snak om Danmarks første erfaringer i Silicon Valley og EU’s rolle i den digitale dagsorden.

Siden sommerferien har Casper Klynge fungeret som Danmarks første tech-ambassadør i Silicon Valley, hvor han plejer danske interesser og følger den teknologiske udvikling.
Siden sommerferien har Casper Klynge fungeret som Danmarks første tech-ambassadør i Silicon Valley, hvor han plejer danske interesser og følger den teknologiske udvikling.
Amalie Bjerre Christensen

Hvis vi skal bevare en global førerposition i Europa på teknologi- og digitaliseringsdagsordenen, så stopper reformprocessen ikke på den korte bane.

Casper Klynge
Danmarks tech-ambassadør

BRUXELLES: Den digitale og teknologiske dagsorden skal tages endnu mere alvorligt, end den bliver i dag.

Sådan lyder det fra Danmarks – og verdens – første og hidtil eneste digitale ambassadør, Casper Klynge.

Meldingen falder under ambassadørens to dage korte visit i Bruxelles, hvor Altinget har fået mulighed for at få en snak med tech-ambassadøren, der siden sommerferien har haft kontor i den teknologiske højborg Silicon Valley i Californien.

Dokumentation

Tech-ambassadørens tur til Bruxelles

  • Møde med Danmarks tre EU-ambassadører.
  • Fælles arrangement mellem EU’s fælles udenrigstjeneste og EU-repræsentationen om, hvordan teknologi vil forandre udenlandske tjenester og global regeringsførelse.
  • Besøg hos StratCom, der er en task force under EU’s fælles udenrigstjeneste, der arbejder med at bekæmpe misinformation om EU.
  • Middag med repræsentanter fra tech-industrien i Bruxelles, herunder Facebook, Microsoft og Amazon, hvor de drøftede virksomhedernes perspektiv på den lovgivning, der bliver lavet på området i Bruxelles.
  • Møde med Margrethe Vestager, der er EU’s konkurrencekommissær.
  • Møde med Jeppe Tranholm-Mikkelsen, der er generalsekretær for EU’s ministerråd.
  • Møde med direktøren for generaldirektoratet for retlige og indre anliggender, hvor de blandt andet diskuterede juridisk samarbejde, rettigheder og databeskyttelse.
  • Frokost med ambassadører fra nordeuropæiske lande med drøftelser om globale udfordringer og det digitale indre marked.
  • Møde med generaldirektøren for EU-Kommissionens interne tænketank, European Political Strategy Centre, hvor parterne drøftede Europas digitale lederskab og udfordringerne ved cybersikkerhed.

0:000:00