Danskere ser positivt på robotter

UNDERSØGELSE: Danskerne er sammen med svenskerne det folkefærd i EU, som ser mest positivt på robotter. Der er gode muligheder for at teste mere velfærdsteknologi, mener professor.

Foto: Colourbox
Anders Jerking

Danskerne er tilsyneladende ikke bange for robotter. 

I hvert fald viser en undersøgelse lavet af Eurobarometer for EU-Kommissionen, at 86 procent af danskerne har et positivt syn på robotter. Det er nok til en delt førsteplads i EU sammen med Sverige. Det skriver KL's nyhedsbrev Momentum.

Undersøgelsen viser også, at 88 procent af danskerne er enige i, at robotter er gode for samfundet, fordi de hjælper mennesker. Det er tredjeflest i EU, kun overgået af Sverige og Tjekkiet.

Henning Langberg, professor på Københavns Universitets Institut for Folkesundhedsvidenskab og forsker i udvikling af velfærdsteknologi, mener, at den store åbenhed for robotter gør Danmark til et oplagt sted for udvikling og testning af ny velfærdsteknologi, der kan gøre hverdagen lettere for både ældre, patienter, handicappede og ansatte i plejesektoren.

”Åbenheden er årsagen til, at det er interessant at forske i velfærdsteknologi i Danmark. Der er ikke tvivl om, at udenlandske firmaer på sigt vil bruge Danmark som et living lab til afprøvning af nye teknologier. Fordi danskere ikke er modstandere af teknologi, er det muligt at teste de nye produkters funktionalitet mere end folks parathed over for teknologi. Det har store perspektiver i fremtiden og bliver et af de store fremtidige eksportområder i Danmark,” siger Henning Langberg til Momentum.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00