Dataetisk Råd tilbagekalder “ekstraordinært” sit høringssvar til chatkontrol-forslag

Dataetisk Råd mener ikke længere, at forslaget til en EU-forordning står mål med det ellers anerkendelsesværdige formål at bekæmpe seksuel misbrug af børn online. Det skyldes brud på blandt andet retten til privatliv og brevhemmelighed. 

Dataetisk Råd er bekymret for blandt andet brevhemmelighed og retten til privatliv i EU-forordning, der ellers har til formål at forhindre spredning af børnemisbrugsmateriale. ARKIVFOTO.
Dataetisk Råd er bekymret for blandt andet brevhemmelighed og retten til privatliv i EU-forordning, der ellers har til formål at forhindre spredning af børnemisbrugsmateriale. ARKIVFOTO.Foto: Jonas Skovbjerg Fogh/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Dataetisk Råd har sendt et nyt høringssvar til EU-Kommissionens forslag til en forordning om at forebygge og bekæmpe seksuelt misbrug af børn.

Det skyldes, at rådet har skiftet holdning, siden det seneste høringssvar blev afgivet i december 2022.

“Dataetisk Råd er siden blevet opmærksom på dataetiske aspekter af den foreslåede forordning, som ikke blev adresseret i det oprindelige høringssvar, hvorfor rådet ekstraordinært har valgt at tilbagekalde sit oprindelige høringssvar,” skriver formanden for Dataetisk Råd, Johan Busse, i et nyt høringssvar sendt til regeringen. 

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00