Digitaliseringsudvalg bringer seks anbefalinger om borgerfokus fra eksperter videre til ministeren

Eksperter har på møder med digitaliseringsudvalget givet flere anbefalinger til at tænke borgerne mere ind i den offentlige digitalisering, som digitaliseringsudvalget nu opfordrer Digitaliseringsministeriet til at vurdere.

Digitaliseringsudvalget, der har Lisbeth Bech-Nielsen (SF) som formand, opfordrer nu digitaliseringsministeren til at få sit ministerium til at vurdere, hvordan seks forslag fra eksperter vil kunne implementeres. 
Digitaliseringsudvalget, der har Lisbeth Bech-Nielsen (SF) som formand, opfordrer nu digitaliseringsministeren til at få sit ministerium til at vurdere, hvordan seks forslag fra eksperter vil kunne implementeres. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Udvalget for Digitalisering og It har, siden udvalget blev nedsat i januar 2023, sat fokus på borgerperspektivet i offentlige digitaliseringsprojekter.

I februar afholdt udvalget et ekspertmøde om digital ulighed og inklusion og i marts et ekspertmøde om borgerfokus i offentlige systemer.

Udvalget har – uden at tage stilling til de enkelte forslag - opsummeret seks anbefalinger fra møderne, som udvalget nu opfordrer digitaliseringsministeren til at få vurderet fra ministeriet.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00