“Enten er ministeren meget dum eller også spiller han skuespil”

SAMRÅD: Justitsministerens anden holmgang med oppositionen endte i beskyldninger om skuespil og Facebook-stater. Men Søren Pape Poulsen (K) stod fast på retten til at håndtere følsomme datasager med bekendtgørelser og ikke demokratisk debat.

Klaus Ulrik Mortensen

Man fjerner al demokratisk kontrol. Men hiver diskussionen om den offentlige sektors dataforbrug ud af den offentlige debat og gemmer den væk i kontorerne på Slotsholmen. Det er dybt problematisk i et demokratisk samfund.

Josephine Fock (ALT)
Retsordfører
Fakta
Databeskyttelseslovens paragraf 5, stk. 3:

Uanset stk. 1 og 2 kan vedkommende minister efter forhandling med justitsministeren og inden for rammerne af databeskyttelsesforordningens artikel 23 fastsætte nærmere regler om, at personoplysninger af offentlige myndigheder må viderebehandles til andre formål, end de oprindeligt var indsamlet til, uafhængigt af formålenes forenelighed. 1. pkt. finder ikke anvendelse på behandling af oplysninger i medfør af § 10. For så vidt angår helbredsoplysninger og genetiske data nævnt i databeskyttelsesforordningens artikel 9, stk. 1, som er indsamlet i medfør af denne lovs § 7, stk. 3, eller i medfør af sundhedslovgivningen, finder 1. pkt. alene anvendelse i det omfang, formålet med den videre anvendelse af disse oplysninger er foreneligt med det formål, som disse personoplysninger oprindeligt blev indsamlet til.

Et hurtigt blik på ovenstående billede er nok til at forklare udfaldet af torsdagens samråd om regeringens databeskyttelseslov.

Her finder man fire kvinder, som ingenlunde føler, at de har fået svar på deres spørgsmål:

Hvorfor justitsminister Søren Pape Poulsen (K) ikke vil lade Folketinget beslutte, hvornår kommuner skal have tilladelse til samkøring af data. Men i stedet vil adressere spørgsmålet i en ministeriel bekendtgørelse.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00