Erhvervsministeriet vil udvikle egne AI-løsninger

Det er tilladt for Erhvervsministeriets embedsværk at bruge værktøjer som ChatGPT og andre AI-chatbots til udvalgte opgaver, men fremover kan embedsmændene muligvis også benytte egenudviklede AI-løsninger. Ministeriet arbejder på at udvikle AI-løsninger, som baserer sig på en tilsvarende teknologi som ChatGPT.

I fremtiden kan embedsværket i Erhvervsministeriet muligvis se frem til at benytte egenudviklede AI-løsninger. Arkivfoto. 
I fremtiden kan embedsværket i Erhvervsministeriet muligvis se frem til at benytte egenudviklede AI-løsninger. Arkivfoto. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

Som del af arbejdet med internetbaserede værktøjer er Erhvervsministeriet i gang med udvikle egne løsninger baseret på kunstig intelligens. 

Det fremgår af Erhvervsministeriets retningslinjer for brug af internetbaserede værktøjer og AI-chatbots, som ministeriet har sendt til Altinget.

"Der er mange potentialer, som hele tiden udvides, og teknologien har potentiale til at understøtte mange opgavetyper. Der arbejdes også på at udvikle egne, Erhvervsministeriet-specifikke AI-løsninger i regi af et tværgående koncernprojekt i 2023, som trækker på en tilsvarende teknologi som ChatGPT," står der i retningslinjerne.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00