Om  
Morten Schønning Madsen
Ulrik Nødgaard

Finans Danmark henter direktør til ny arbejdsgiverforening fra Dansk Erhverv

Morten Schønning Madsen skal stå i spidsen for Finans Danmarks nye arbejdsgiverforening for banker, banklignende selskaber, it-selskaber og fintech. Han kommer fra en stilling som vicedirektør i Dansk Erhverv.

Finans Danmark ansætter ny direktør til deres arbejdsgiverforening. Det bliver Morten Schønning Madsen, vicedirektør i Dansk Erhverv, der skal stå i front. Han tiltræder stillingen 1. februar i det nye år. 
Finans Danmark ansætter ny direktør til deres arbejdsgiverforening. Det bliver Morten Schønning Madsen, vicedirektør i Dansk Erhverv, der skal stå i front. Han tiltræder stillingen 1. februar i det nye år. Foto: Pressefoto/Finans Danmark
Emilie Tilma

Når det nye års første måned er gået, overtager Finans Danmark ansvaret som arbejdsgiverforening for banker, banklignende selskaber, IT-selskaber og Fintech. 

Og manden, der skal stå i spidsen for den nye arbejdsgiverforening bliver Morten Schønning Madsen. 

Det fremgår af en pressemeddelelse på Finans Danmarks hjemmeside. 

Morten Schønning Madsen har indtil nu været vicedirektør i Dansk Erhverv, men nu skal han som frontfigur være med til at opbygge en arbejdsgiverforening fra det spæde stadie. 

”Det er en spændende opgave at få mulighed for – sammen med holdet i Finans Danmark – at opbygge en ny arbejdsgiverforening," udtaler han i pressemeddelelsen og forsætter:

"Finanssektoren har en helt afgørende samfundsrolle. Det er et privilegium at få lov til at bringe min indsigt og erfaring med overenskomstforhandlinger og virksomhedsrådgivning i spil til gavn for en branche med så stor samfundsmæssig betydning". 

Administrerende direktør i Finans Danmark, Ulrik Nødgaard, peger særligt på Morten Schønning Madsens erfaringer fra overenskomstområdet hos Dansk Erhverv.

"Vi har haft en grundig proces med at finde den helt rigtige til at stå i spidsen, og her er valget faldet på Morten Schønning Madsen. Han har stor erfaring med at forhandle overenskomster, rådgive medlemsvirksomheder og yde politisk interessevaretagelse," fortæller han om den nye direktør. 

Morten Schønning Madsen har været i Dansk Erhverv i 18 år som først overenskomstchef, så underdirektør og senest vicedirektør. Tidligere har han været hos blandt andet Dansk Arbejdsgiverforening og Lederne.

Han er uddannet cand.jur. fra Århus Universitet og advokat. Han tiltræder sin nye stilling 1. februar 2024. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Morten Schønning Madsen

Direktør, Finans Danmark/Arbejdsgiver , advokat, dommer ved Arbejdsretten
cand.jur. (Aarhus Uni. 1996)

Ulrik Nødgaard

Adm. direktør, Finans Danmark
cand.oecon. (Aarhus Uni. og University of Warwick, England 1996)

0:000:00