Efter et år i ventekø kan indsamlingsorganisationer stadig ikke samle ind via Facebook: ”Vi har ikke fået en forklaring. Det virker sjusket”

En aftale mellem ISOBRO og Facebook skulle give danske indsamlingsorganisationer adgang til at samle ind online. Et år efter har mange organisationer stadig ikke adgang.

Facebook er udbyder af indsamlingsværktøjet<i> Facebook Fundraiser,</i> som under COVID-19 har været et essentielt værktøj for mange indsamlingsorganisationer.
Facebook er udbyder af indsamlingsværktøjet Facebook Fundraiser, som under COVID-19 har været et essentielt værktøj for mange indsamlingsorganisationer.Foto: Thomas White/Reuters/Ritzau Scanpix
Nickolaj Storgaard Oksen

Et tocifret antal danske indsamlingsorganisationer er afskåret fra at samle penge ind via Facebook. På trods af at Facebook for et år siden indgik en aftale med indsamlingsorganisationernes brancheorganisation ISOBRO om, at alle organisationens medlemmer fik adgang til værktøjet Facebook Fundraiser, har mellem 50 og 60 organisationer ifølge ISOBRO stadig ikke fået adgang.

”Vi er frustrerede, og vores medlemmer er frustrerede, over at vi et år efter, at vi havde regnet med, at alle var på, stadigvæk ikke har alle med. Det er ekstra frustrerende, når vi ikke kan forklare vores medlemmer, hvorfor det tager så lang tid,” siger Kenneth Kamp Butzbach, generalsekretær i ISOBRO.

Listen over ISOBRO-medlemmer, som ikke har adgang, er lang og inkluderer organisationer som Ventilen, Greenpeace, ADRA, Mission Afrika, Gigtforeningen og Bibelselskabet.

0:000:00