Danskere: Teknologi må ikke blive spareøvelse

MÅLING: Ny teknologi på pleje- og sundhedsområdet må ikke indføres med det ene formål at effektivisere den kommunale service. Borgerne skal helst også have noget ud af det, viser ny meningsmåling.
Et flertal af danskerne er imod, at indførslen af ny teknologi i ældreplejen udelukkende sker med henblik på økonomiske besparelser.
Et flertal af danskerne er imod, at indførslen af ny teknologi i ældreplejen udelukkende sker med henblik på økonomiske besparelser.Foto: Colourbox
Klaus Ulrik Mortensen

Det kan godt være, at der er nogen, der synes, at hjemmehjælperen hellere skal drikke kaffe med borgeren, mens robotstøvsugeren kører rundt. Men sådan som samfundet er skruet sammen, har vi en fælles forpligtelse til at drive det så billigt som muligt, så selvfølgelig skal vi spare penge på tiltag som robotstøvsugere.

Hans Søie
Kommunaldirektør, Holbæk Kommune
Dokumentation

Sådan har vi spurgt:

Danske kommuner forventes i løbet af 2013 for alvor at gå i gang med velfærdsteknologiske løsninger inden for ældreplejen og ved genoptræning af patienter i eget hjem. Er det i orden, at teknologien tages i brug  med det ene formål at sikre økonomiske besparelser - eller skal de nye løsninger samtidig øge kvaliteten af servicen?


Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00