Fond skubber på for at gøre kunstig intelligens til en folkesag

Sammen med digitaliserings- og ligestillingsminister Marie Bjerre (V) lancerede TrygFonden tirsdag en folkehøring om kunstig intelligens. Folkehøringen skal give almindelige menneskers synspunkter mere plads i dialogen om kunstig intelligens, og vil føde ind regeringens kommende digitaliseringsstrategi.  

Foto: Arthur J. Cammelbeeck
Mikala Satiya Rørbech

350 repræsentativt udvalgte borgere skal give deres besyv med i en kommende folkehøring om kunstig intelligens. Bag initiativet står TrygFonden, som gennem flere måneder har været i dialog med Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet om at skrue højere op for lyden af almindelige menneskers holdninger, når man taler om potentialer og faldgruber ved brugen af kunstig intelligens. 

Digitaliserings- og ligestillingsminister Marie Bjerre (V) deltager selv i folkehøringen, som finder sted på Hotel Nyborg strand den første weekend i februar. Her vil hun dele regeringens syn på kunstig intelligens og de perspektiver, hun selv ser i den nye teknologi.

”Folkehøringen er en oplagt lejlighed til at have en fælles dialog om, hvad kunstig intelligens betyder for os alle sammen, og jeg glæder mig til at lytte til danskerne,” siger Marie Bjerre i forbindelse med lanceringen af initiativet.

Folkehøringen er en oplagt lejlighed til at have en fælles dialog om, hvad kunstig intelligens betyder for os alle sammen

Marie Bjerre (V)
Digitaliserings- og ligestillingsminister

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00