Forkastet telemedicinsk projekt lever videre i frikommuneforsøg

GENOPLIVET: Epitalet skulle være udfaset ved årsskiftet. Men på grund af regional forsinkelse bevarer Lyngby-Taarbæk Kommune den telemedicinske platform, som samtidig danner grobund for nyt frikommuneforsøg.

Klaus Ulrik Mortensen

I den nationale udrulning er der lagt op til, at patienterne skal måle sig selv én gang om ugen. Mens vi med vores løsning opfordrer patienterne til at overvåge deres sundhedstilstand på daglig basis. Og ved samtidig at tilbyde dem en medicinkasse, som efter digital rådføring med lægen gør dem i stand til at medicinere sig selv, gør vi dem ligeledes langt mere mobile.

Lars Kayser
Studieleder, It og Sundhed, Københavns Universitet

Epitalet var dødt, borte og begravet.

Forkastet af Lyngby-Taarbæk Kommune som økonomisk urentabelt i januar 2016 havde kræfterne bag det telemedicinske projekt fået at vide, at de kunne få lov at arbejde året ud, men at den nordsjællandske kommune fra årsskiftet agtede at blive indrulleret i den nationale udrulning af telemedicin til lungepatienter.

Det betød, at bagmændene blev nødt til at gå andre veje, hvis de ville føre ambitionen om en omkalfatring af sundhedsvæsenet ud i livet.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00