Formand for nationalleksikon sår tvivl om fremtiden efter finanslovsudspil: ”Desværre blev vi slemt skuffede"

Regeringen lægger ikke op til at give Danmarks nationalleksikon, Lex.dk, et millionløft i den kommende finanslov. Men projektet har længe været underfinansieret, og spørgsmålet bliver derfor, om det giver mening at fortsætte uden ekstra støtte, lyder det fra formand.

Bestyrelsesformand for Lex.dk Niels Elers Koch har sendt et kritisk brev med advarsel om manglende finansiering til både digitaliseringsminister Marie Bjerre (V) og kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M).
Bestyrelsesformand for Lex.dk Niels Elers Koch har sendt et kritisk brev med advarsel om manglende finansiering til både digitaliseringsminister Marie Bjerre (V) og kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M).Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Karl Emil Frost

Lex.dk er sat i verden for at sikre nem adgang til troværdig information i en tid præget af hastig digital udvikling og hurtig spredning af fake news.

Men platformen har længe været underfinansieret, og arbejdet sættes nu for alvor på spil, fordi regeringen ikke har planer om at give et ekstra milliontilskud i finansloven.

Sådan lyder det i et brev fra bestyrelsesformand Niels Elers Koch sendt til både digitaliseringsminister Marie Bjerre (V) og kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M).

0:000:00