Hidtil uset dygtig svindel tilsværter og forfalsker DF-profiler på sociale medier

MISINFORMATION: En falsk facebookside imiterer politikere fra Dansk Folkeparti og hænger dem ud i højreorienterede facebookgrupper. Forsker i misinformation har ikke før set så dygtig manipulation i Danmark. Morten Messerschmidt (DF) overvejer at politianmelde.

Blandt andet Dansk Folkpartis Morten Messerschmidt er blevet misbrugt i 
falske facebookopslag, hvor man efterlades med opfattelsen af, at 
politikeren undsiger dronningen.<br>
Blandt andet Dansk Folkpartis Morten Messerschmidt er blevet misbrugt i falske facebookopslag, hvor man efterlades med opfattelsen af, at politikeren undsiger dronningen.
Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Andreas Oved Askjær Rasmussen

En falsk facebookprofil rumsterer i højreorienterede facebookgrupper og spreder falske facebookopslag og falske avisartikler for at hænge Dansk Folkeparti ud.

Under navnet Kristian Sørensen har den falske profil delt manipulerede facebookopslag, der lader til at stamme fra folketingsmedlem for Dansk Folkeparti Morten Messerschmidt og fra Kenneth Kristensen Berth, der er tidligere folketingsmedlem for samme parti.

Også Berlingske er blevet misbrugt, da personen bag har opdigtet artikler til fingerede facebookopslag. Opslagene er delt fra siden “DF-politikere på sociale medier”, som er udstyret med det officielle Dansk Folkeparti-logo og administreres af profilen Kristian Sørensen.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00