IT-Universitetets rektor stopper: Det er helt min egen beslutning

NY REKTOR SØGES: Han var den første, der blev ansat på forløberen til ITU tilbage i 1999, men til nytår trækker Mads Tofte stikket og overlader tøjlerne for landets yngste skud på universitetsstammen til en ny rektor.

Rektor på ITU Mads Tofte fratræder ved udgangen af året. Han har været med siden starten og ses her ved indvielsen af Danmarks yngste universitet i 2004. 
Rektor på ITU Mads Tofte fratræder ved udgangen af året. Han har været med siden starten og ses her ved indvielsen af Danmarks yngste universitet i 2004. Foto: Ritzau Scanpix/ Keld Navntoft
Toke Gade Crone Kristiansen

Landets yngste universitet skifter for første gang ud på rektorposten. Det sker, når rektor Mads Tofte til nytår lader sig udskifte ved ikke at genansøge stillingen som rektor.

Den afgående rektor vil ikke fortælle, hvad han skal lave efterfølgende, men det har ikke noget med IT-Universitetet at gøre, siger han.

”Det, at jeg stopper, har ikke noget med IT-Universitetet at gøre. Det er en super chef, jeg har, og det er et super universitet. Så det har jeg ikke noget at udsætte på,” siger Mads Tofte.

Dokumentation

Om Mads Tofte (Født 20. april 1959)  

Student fra Stenhus Gymnasium, Holbæk, 1977.

Naturvidenskabelig embedseksamen (cand. scient.) i datalogi og matematik fra Københavns Universitet, 1984.

Ph.d. i Computer Science fra University of Edinburgh, 1988. MBA fra AVT Business School, 2014. Har undervist og forsket ved University of Edinburgh, University of Nigeria og Københavns Universitet.

Direktør for IT-Højskolen i København, 1999-2003.

Rektor for IT-Universitetet i København siden 2003.

Ridder af Dannebrogsordenen, 2010.

Kilde: ITU.dk


0:000:00