Mere end 30 forskere og organisationer står bag otte principper til at sikre mere borgernær digitalisering

En lang række forskere, andre eksperter og repræsentanter for organisationer har udarbejdet forslag til otte principper, samt flere konkrete initiativer, for inkluderende digitalisering i Danmark, som de har sendt til Folketinget. Se dem her.

Det skal være op til den enkelte borger at bestemme hvornår og hvor meget af deres kommunikation med det offentlige, der skal foregå via digitale selvbetjeningsløsninger, foreslår en lang række eksperter og aktører.
Det skal være op til den enkelte borger at bestemme hvornår og hvor meget af deres kommunikation med det offentlige, der skal foregå via digitale selvbetjeningsløsninger, foreslår en lang række eksperter og aktører.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Der er stadig myndigheder og leverandører, der ikke i tilstrækkelig grad anlægger et klart borgerperspektiv i deres digitaliseringsprojekter.

Det mener mere end 30 forskere, andre eksperter og repræsentanter for organisationer, der derfor ser et behov for at lave forpligtende krav til myndighederne, så de også kan stille krav til samarbejdspartnerne. (Se, hvem underskriverne er i faktaboksen)

Aktørerne har fremlagt otte principper for borgernær og inkluderende digitalisering. Samtidig har de fremlagt en række konkrete initiativer om blandt andet krav til business cases, offentligt ejerskab over offentlige løsninger og konsekvensvurderinger. 

0:000:00