Ny dansk festival skal sprede europæiske værdier fra Kina til Silicon Valley

INTERVIEW: Techgiganterne er pressede som aldrig før. Dataetiske udfordringer kræver nye svar. Og de svar skal komme fra Danmark, Norden og Europa, forklarer Marie Louise Gørvild. Ansvarlig for Techfestival, som samler 16.000 technørder i København i begyndelsen af september.

Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Klaus Ulrik Mortensen

Hele industrien er under en bevågenhed, som ikke har været der før. Og det er tydeligt, at verden har brug for en ny type lederskab. Festivalens opgave er at være med til at definere det lederskab. Og helst på en måde, som er forankret i europæiske og demokratiske værdier.

Marie Louise Gørvild
Festivalchef

Teknologien blomstrer i tusinde retninger. Forvredet. Ustyrligt. Vildt.

Det har den vel altid gjort. I al fald så længe den kollektive menneskelige hukommelse kan huske tilbage.

Men i en digital og global økonomi spreder frøene sig endnu hurtigere. Nogle steder kvæler ukrudtet de smukke blomster. Lige nu bedst eksemplificeret ved Google og Facebooks monopolisering af internettet.

Dokumentation

Fakta om Techfestival

Techfestival, den nye globale teknologifestival i København, har eksisteret i mindre end et år, men forventes alligevel at blive gæstet af omkring 16.000 tech-interesserede fra hele verden. Det sker, når festivalen rykker ind i Kødbyen i København fra den 5.-9. september med mere end 200 arrangementer om kunstig intelligens, internettets udvikling, blockchain, mobilitet, fødevareteknologi, tech-giganternes demokratiske udfordringer, kryptovaluta og cybersikkerhed.

Programmet byder blandet på den amerikanske iværksætter og algoritmeekspert Kevin Slavin, tech-rapporter, musiker og bogaktuelle Claire Evans, virksomhedsekspert Tim Leberecht, DIY-pioner Nora Abousteit samt Danmarks tech-ambassadør Casper Klynge. I alt deltager mere end 300 medværter og talere i festivalen.

Festivalens dagsprogram rummer mere end 30 heldagsworkshop og over 80 kortere emneevents. Om aftenen samles deltagere midt i Kødbyen til program på fire offentlige scener med blandt andet hovedtalere, udstillinger, interviews og afterparties.

Techfestival er støttet af en række kerneinstitutioner, virksomheder og startups. Gruppen omfatter Digital Hub Denmark, Københavns Kommune, Wonderful Copenhagen, Region Hovedstaden, Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet, Energinet, Udenrigsministeriet, Uddannelses -og forskningsministeriet, Vækstfonden, ingeniørforeningen IDA, Unity Technologies, TwentyThree, Zendesk, Milestone Systems og Bloxhub.

Festivalen ledes af Marie Louise Gørvild. Hun støttes i disse måneder af 15 lønnede medarbejdere samt 200 frivillige. Bag festivalen står Thomas Madsen-Mygdal som initiativtager og bestyrelsesformand.

 

Fem tips:

Her er festivalchef Marie Louise Gørvilds højdepunkter i årets program:

 


0:000:00