Nyhedsoverblik: Rapport viser gevinst ved velfærdsteknologi

OVERBLIK: KL-rapport viser, at sundhedsområdet sparer på velfærdsteknologi / Huller i mobilnet gør telemedicin dyrere / KOL-patienter motiveres til mere motion / Ny undervisning i velfærdsteknologi.
Pernille Diana Castle Møller

Kommunernes Landsforening (KL) har udarbejdet en ny rapport, som viser, at der er gevinster at hente ved at satse på at få velfærdsteknologien ind i social- og sundhedsplejen. Samtidig viser forsøg i tre kommuner, at der kan frigøres mange årsværk, hvis forsøgende udbredes nationalt. Det skriver MedWatch.dk.

"Medarbejderne i hjemmeplejen oplever, at de nye hjælpemidler gør deres arbejde fysisk lettere. Evalueringen viser endvidere, at hvis forsøget udbredes nationalt, vil der kunne frigøres omkring 1.200 årsværk årligt, og at den øgede tildeling af hjælpemidler tjener sig selv ind på under et år," siger Leif Lytken, direktør i brancheforening for producenter og leverandører af innovative hjælpermidler og velfærdsteknologi (DRG) og fortsætter: 

"Vi skal væk fra et snævert fokus på, at alting skal være så billigt som muligt, og frem til, at fokus på kvalitet, funktionalitet og service koblet med interessen for, hvad man får for pengene, er vejen frem. Økonomi bør altid - hvor det er muligt - sammenkobles med optimering af arbejdsgange - og ligeledes, hvor det er muligt, et mere selvstændigt liv for borgeren," siger han.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00