Opposition efter Papes ændringsforslag: Ny datalov er stadig fuld af huller

DATA: Justitsminister Søren Pape Poulsen vil imødekomme kritik af ny lov og underette borgerne, hvis myndigheder deler oplysninger mellem sig. Slet ikke godt nok, lyder det fra oppositionen, der efterlyser samtykke fra borgerne i sager om datadeling. 

"Det nye ændringsforslag giver borgerne information om datadeling, men ingen ret til at sige fra. Det, mener vi ikke, er godt,” siger Josephine Fock fra Alternativet. 
"Det nye ændringsforslag giver borgerne information om datadeling, men ingen ret til at sige fra. Det, mener vi ikke, er godt,” siger Josephine Fock fra Alternativet. Foto: /ritzau/Ida Marie Odgaard
Anders Redder

Det er utroligt, at en minister i en liberal regering vil give lov til at udbrede data via bekendtgørelser og uden om Folketinget. 

Lisbeth Bech Poulsen
Retsordfører, SF

Den nye databeskyttelseslov er stadig en hullet ost, der flere steder udhuler retssikkerheden.

Det til trods for, at justitsminister Søren Pape Poulsen (K) har forsøgt at imødekomme kritikere af loven med et nyt ændringsforslag, så borgerne i højere grad informeres, hvis deres oplysninger bliver videregivet mellem flere myndigheder.

Sådan lyder budskabet fra Alternativet, Radikale Venstre, Enhedslisten og SF, der har været blandt de største kritikere af L 68, som databeskyttelsesloven formelt set kaldes.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00