Pape på samråd: Hvor stammer al mistilliden fra?

DATA: Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) forstår ikke oppositionens kritik af regeringens nye databeskyttelseslov. Alle ønsker jo systemer, som hænger bedre sammen, anfører han.

Henrik Axel Lynge BuchterKlaus Ulrik Mortensen

I Danmark har vi ikke tradition for at have så stor en mistillid til de offentlige myndigheder. Det er jo ikke DDR eller Sovjetunionen det her. Det er jo et demokratisk oplyst land, hvor vi har klare regler for, hvad man må – og hvad man ikke må.

Søren Pape Poulsen (K)
Justitsminister

Josephine Fock er bekymret for den danske datasikkerhed.

Men bekymringen kan ikke isoleres til den alternative retsordfører. En række politikere og repræsentanter fra erhvervslivet har de seneste måneder kritiseret, at den danske implementering af EU’s Persondataforordning (GDPR) ikke er ambitiøs nok.

Regeringen er for lemfældig
Et konkret kritikpunkt går på, at myndighederne med den nye databeskyttelseslov vil kunne bruge persondata på tværs af den offentlige sektor. Det skal ifølge lovforslaget kunne ske uden at inddrage Folketinget - og uden at oplyse borgerne om, at deres personoplysninger bruges til nye formål. Det kræver blot en ministeriel bekendtgørelse.

0:000:00