Om  
Simon Kollerup
Paul Mollerup

Regeringen opretter nyt forum for erhvervsregulering med direktør i spidsen

Et nyt forum skal styrke indsatsen for at skabe bedre regulering på erhvervsområdet. Direktør i Danske Advokater Paul Mollerup bliver formand.

Benedicte Gjerding Dahlberg

Erhvervslivets EU- og regelforum er navnet på regeringens nye forum, der skal skabe bedre regulering og rammevilkår på erhvervsområdet. 

Det nye forum samler det nuværende Virksomhedsforums og Implementeringsrådets indsatser, og skal altså videreføre de to institutioners arbejde med at sikre overskuelige regler i dansk lovgivning og danske interesser i EU-lovgivning. 

Det skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse. 

Det nye forum skal yderligere have fokus på forenklinger, der kan understøtte udvikling af nye forretningsmodeller, udbredelsen af nye teknologi samt forbedring af de offentlige digitale løsninger.

"Det er min klare holdning, at de virksomheder, som har orden i penalhuset og gerne vil spille efter reglerne, ikke skal bøvle med omkostningstung og unødigt kompliceret regulering. I regeringen mener vi, at det skal være så let og enkelt som muligt at drive en ordentlig og sund forretning i Danmark. Derfor styrker vi nu indsatsen for regelforenkling," siger erhvervsminister Simon Kollerup om det nyoprettede forum.

Til at stå i spidsen for arbejdet i Erhvervslivets EU- og regelforum har erhvervsministeren udpeget formand for Implementeringsrådet og direktør i Danske Advokater Paul Mollerup. 

Paul Mollerup har været formand for Implementeringsrådet siden 2015. Fra 2012 til 2015 var han medlem af Virksomhedsforum. 

"Jeg glæder mig rigtigt meget til at komme i gang med arbejdet i Erhvervslivets EU- og regelforum. Jeg har allerede en vis erfaring med arbejdet, men det bliver spændende med den øgede koordinering og ikke mindst med det nye fokus på forenklinger, der kan understøtte nye forretningsmodeller og teknologisk innovation,” siger Paul Mollerup.

Erhvervslivets EU- og regelforum består af danske erhvervs- og forbrugerorganisationer, fagbevægelsen, særligt sagkyndige og danske virksomhedsrepræsentanter. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Simon Kollerup

MF (S), formand, Folketingets Finansudvalg, forsvarsordfører
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2011)

Paul Mollerup

Adm. direktør, Danske Advokater, formand, Erhvervslivets EU- og Regelforum, bestyrelsesmedlem, Stenbroens Jurister, tidl. bestyrelsesformand, Folkekirkens Nødhjælp
cand.polit. (Københavns Uni. 1993)

0:000:00