Regeringen sætter gang i udvikling af ny strategi for cybersikkerhed

STARTSKUD: Danmark har allerede en national informations- og cybersikkerhedsstrategi, men regeringen sætter nu gang i arbejdet med at lave en ny. Ambitionerne er, at det generelle sikkerhedsniveau skal hæves og flere sektorer skal være med under strategiens paraply.

Danmark og danske borgere er dagligt i både kriminelle og fjendtlige staters søgelys, og bliver stort set konstant angrebet gennem internettet. Derfor vil regeringen have en ny national cybersikkerhedsstrategi, der kan gøre Danmark mere modstandsdygtigt overfor trusler fra internettet.

"Vi ser hver dag, at kriminelle og statslige aktører forsøger at finde svagheder i vores cybersikkerhed til at stjæle fra og spionere mod danske myndigheder og virksomheder. Med den nye strategi vil vi sikre et fortsat robust dansk cyberforsvar, mens vi samtidig styrker det internationale samarbejde i bl.a. EU og NATO," siger Trine Bramsen i en pressmeddelelse, der offentliggør initiativet.

Et af nøglepunkterne i den nye strategi er, at et alvorligt cyberangreb på Danmark ikke skal lægge hele landet ned på én gang: Kernefunktioner i Danmark skal være robuste og modstandsdygtige, og de skal kunne videreføres, også selvom de primære digitale funktioner sættes ud af kraft i kortere eller længere tid," står der.

Login