Thomas Fredenslund overtog en styrelse for sundhedsdata i økonomisk knæ: “Vi var rent faktisk løbet tør for penge”

Ekstra midler betyder, at Thomas Fredenslund nu kan se fremad for Sundhedsdatastyrelsen. Men det var ikke situationen, da han i november 2023 startede som ny styrelsesdirektør.

Thomas Fredenslund har en fortid som direktør i Styrelsen for It og Læring, ligesom han har været direktør for en række funktioner i Skat og Skatteministeriet. Han har desuden ledet den Digitale Taskforce i Finansministeriet, som stod bag de første fællesoffentlige digitaliseringsstrategier.
Thomas Fredenslund har en fortid som direktør i Styrelsen for It og Læring, ligesom han har været direktør for en række funktioner i Skat og Skatteministeriet. Han har desuden ledet den Digitale Taskforce i Finansministeriet, som stod bag de første fællesoffentlige digitaliseringsstrategier.Foto: Sundhedsdatastyrelsen
Sine Riis Lund

Mens ambitionerne for brug af data i sundhedsvæsenet er steget støt, har Sundhedsdatastyrelsen de senere år kæmpet stadig mere med at få økonomien til at hænge sammen.

Regneark og en rød bundlinje er da også noget af det, der har fyldt mest for Thomas Fredenslund, efter han tiltrådte som ny direktør i november 2023.

“Økonomi fylder meget i alle lederjobs i staten, men det er rigtigt, at økonomi har fyldt særligt meget her i mine første måneder,” fortæller Thomas Fredenslund.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00