Tidligere dep.chefer om Garfiel-citat: Helt ukontroversielt

ÅBENHED: Selvfølgelig skal embedsmænd tænke strategisk over muligheden for aktindsigt i et forløb, lyder det fra to forhenværende departementschefer. De mener, at der bliver lagt for vidtrækkende motiver i et omstridt citat fra departementschef Sophus Garfiel.

Departementschef Sophus Garfiel har fremkaldt betydelig vrede hos Enhedslisten, der i Ekstra Bladet kalder udtalelser om offentlighed for "klamt" og en "magtfuldkommen og ulækker opførsel". Økonomi- og indenrigsministeren er nu kaldt i samråd om sin departementschefs udtalelser.
Departementschef Sophus Garfiel har fremkaldt betydelig vrede hos Enhedslisten, der i Ekstra Bladet kalder udtalelser om offentlighed for "klamt" og en "magtfuldkommen og ulækker opførsel". Økonomi- og indenrigsministeren er nu kaldt i samråd om sin departementschefs udtalelser.Foto: Toke Kristiansen/Altinget.dk
Sine Riis Lund

Jeg hører bare Sophus sige, at der skal være de her rum, hvor man kan udtrykke sig frit, og hvor man ikke kan blive fanget på det, og det synes jeg er fuldstændig ukontroversielt, fordi sådan har det alle dage været.

Kristian Wendelboe
Administrerende direktør i KL og tidligere departementschef

Man skal vist sidde på et universitet for at have den slags holdning. Selvfølgelig skal embedsmænd tænke sig om.

Peter Loft
Kommunaldirektør og tidligere departementschef

Risiko for aktindsigtstænkning, en ulækker opførsel og en skandale meget værre end Tibet-sagen.

Reaktionerne har været kraftige, efter en lydfil fra departementschefen i Økonomi- og Indenrigsministeriet er blevet lækket til Politiken, hvori han forholder sig til offentlighed i forvaltningen.

Det mest centrale i Sophus Garfiels udtalelse er formuleringen:

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00