Advokater kritiserer Ankestyrelsen for “grænsesøgende adfærd” og ufine “tricks” i retssager mod borgere

Ankestyrelsen bør ændre sin adfærd i retssager om arbejdsskader mod borgere, mener advokater i FOA og HK. Juraekspert foreslår at skrive de særlige forpligtelser for offentlige myndigheder ind i retsplejeloven. 

Ankestyrelsen går længere, end hvad der er ordentligt for en offentlig myndighed, når de er i retssager mod borgere i arbejdsskadesager, mener Anders Bang Mønster Hansen, der er advokat i FOA. ARKIVFOTO.
Ankestyrelsen går længere, end hvad der er ordentligt for en offentlig myndighed, når de er i retssager mod borgere i arbejdsskadesager, mener Anders Bang Mønster Hansen, der er advokat i FOA. ARKIVFOTO.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Tidskrævende proces-slagsmål og forsøg på afskæring af beviser.

FOA-advokat Anders Bang Mønster Hansen oplever en udvikling, hvor jurister i Ankestyrelsen bliver mere bissede i deres fremfærd i retssager mod borgerne.

“Jeg oplever, at de er begyndt at opføre sig på en måde, som jeg faktisk ikke synes, at man bør og må som offentlig myndighed, hvor de forsøger at slippe for at tage stilling til helt rimelige kritikpunkter,” siger Anders Bang Mønster Hansen, der også er ekstern lektor i civilprocesret ved Københavns Universitet.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00