De fleste spindoktorer spinner videre i valgkampen

VALGKAMP: Næsten alle regeringens særlige rådgivere fører valgkamp for den minister, de arbejdede for indtil valgudskrivelsen. Der er dog enkelte undtagelser.

Mark Thorsen har været rådgiver for Inger Støjberg i to ministerperioder. Lige nu leder han hendes valgkampagne.
Mark Thorsen har været rådgiver for Inger Støjberg i to ministerperioder. Lige nu leder han hendes valgkampagne.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Jeg har nydt hvert sekund af at sidde på ryggen af den tiger. Det har været en fornøjelse, og det har også været megahårdt.

Søren Poul Nielsen
Tidligere særlig rådgiver for Merete Riisager (LA)

Selvom regeringens særlige rådgivere blev fritstillet, da Løkke udskrev valg, arbejder 20 ud af 23 videre for deres minister under valgkampen.

En rundringning viser, at alle Venstre-ministrenes særlige rådgivere er kampagneaktive. Det samme gælder for Konservative, med Søren Pape Poulsens særlige rådgiver Jakob Sheikh som eneste undtagelse. Hos Liberal Alliance hjælper de særlige rådgivere også ministrene under valgkampen, bortset fra rådgiverne til Thyra Frank og Merete Riisager, idet de to ministre forlader politik.

Vindjakke og sneakers
For Inger Støjbergs særlige rådgiver, Mark Thorsen, begyndte valgkampen knap en time efter valgudskrivelsen:

Dokumentation

De særlige rådgiveres fratrædelse

Ved udskrivelse af folketingsvalg ophører regeringens særlige rådgiveres ansættelse med seks måneders varsel. Den særlige rådgiver fritstilles i perioden, men fortsætter med at modtage løn. Den særlige rådgiver kan tage andet arbejde i fristillingsperioden, men lønnen vil blive modregnet.


0:000:00