Departementschef bliver direktør i Folketinget

JOBSKIFTE: Marie Hansen forlader tjansen som departementschef i Kulturministeriet for at blive ny direktør i Folketinget.

Folketinget sætter nu navn på sin nye direktør.

Udvalget for Forretningsordenen har tirsdag morgen godkendt ansættelsen af 55-årige Marie Hansen.

"Med Marie Hansen får Folketinget en direktør med stor erfaring i topledelse i et politisk miljø. Hun har forståelse for Folketingets rolle og en stærk vilje til at få det bedste ud af samspillet med Folketingets medlemmer, partisekretariater, presse og danskerne. Og så har hun et blik for, at medarbejdernes trivsel er en vigtig forudsætning for at skabe gode resultater," udtaler Folketingets formand, Henrik Dam Kristensen, i en pressemeddelelse.

Ansættelsen betyder samtidig, at Kulturministeriet skal finde en ny departementschef. Den post har nemlig tilhørt Marie Hansen siden 2014.

Utrættelig departementschef
Kulturminister Joy Mogensen (S) giver den afgående departementschef rosende ord med på vejen over til Folketinget. Hun kalder blandt andet Marie Hansen for en "inspirerende, dygtig og utrættelig departementschef".

"Under fire regeringer har Marie med sit vindende væsen og sikre hånd bidraget til, at dansk kulturliv har fået de bedst mulige betingelser for at blomstre. Marie er garant for et højt fagligt niveau og en grundlæggende ordentlighed – både i ministerbetjeningen, ledelsen af ministeriet og samarbejdet med kulturlivet," tilføjer kulturministeren i en pressemeddelelse.

Marie Hansen sender ros retur til Joy Mogensen, mens hun samtidig ser frem mod at løfte den nye opgave som kvinden i spidsen for Folketingets Administration:

"Mange tak til dig, Joy. Tak for samarbejdet, sparringen og for holde fast i, at kulturen er det, som binder os sammen. Jeg tager afsked med et ministerium, jeg holder utroligt meget af, og ser frem til at forsætte mit virke for en anden bærende søjle i vores demokrati, Folketinget," udtaler Marie Hansen i en pressemeddelelse.

Slotsholmen har været den nye direktørs hjemmebane i det meste af hendes karriere. Foruden jobbet som departementschef har Marie Hansen blandt andet været direktør i Arbejdsmarkedsstyrelsen, afdelingschef i Beskæftigelsesministeriet og ministersekretær  i Statsministeriet. Hun er uddannet cand.polit. fra Københavns Universitet i 1988.

Marie Hansen tiltræder den nye stilling hurtigst muligt, og hun afløser Carsten U. Larsen, der går på pension.

Forrige artikel Kontant forligsmand skal forhindre storkonflikt: Kontant forligsmand skal forhindre storkonflikt: "Han er Mr. No Bullshit" Næste artikel Konsulenthus går til Konkurrencestyrelsen: Offentligt udbud er stærkt konkurrenceforvridende  Konsulenthus går til Konkurrencestyrelsen: Offentligt udbud er stærkt konkurrenceforvridende 
Åbningsdag: Det ved vi om den nye Hjemrejsestyrelse

Åbningsdag: Det ved vi om den nye Hjemrejsestyrelse

NY STYRELSE: Tirsdag den 11. august indvier udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) en ny styrelse, som skal vejlede afviste asylansøgere til hjemrejsen. Her er, hvad vi ved om styrelsen indtil videre.