Departementschefer har givet håndslag på fem nye leveregler for samarbejdet på Slotsholmen

Landets departementschefer er enige om at fremme en arbejdskultur, hvor der vises respekt for medarbejdernes fritid og føres en respektfuld tone. Det sker efter et år, hvor der har været betydelig debat om arbejdsforholdene i de danske ministerier. 

Statsministeriets departementschef Barbara Bertelsen har sammen med flere andre departementschefer lavet principper om en god tone og respekt for medarbejderes fritid i samarbejdet på Slotsholmen. 
Statsministeriets departementschef Barbara Bertelsen har sammen med flere andre departementschefer lavet principper om en god tone og respekt for medarbejderes fritid i samarbejdet på Slotsholmen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

“Vi gør op med en kultur, hvor man disponerer over hinandens ressourcer.”

Sådan lyder en af fem nye leveregler fra landets departementschefer for samarbejdet på tværs af alle ministerier, som Statsministeriet har udleveret til Altinget.

Departementscheferne vil også arbejde for ikke at spilde hinandens tid med bessermachen, at have fokus på det væsentlige og tage ansvar for en kultur med en ordentlig tone.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00