Departementschefer og styrelsesdirektører overvåges for bestikkelse

KORRUPTION: Banker og pensionskasser skal holde et særligt vågent øje med mistænkelige transaktioner fra knap 200 topembedsmænd, fordi de kan være modtagelige for bestikkelse og anden korruption.

Her ses logen med departementschefer fra Folketingets åbning i 2016. Der bliver nu holdt et ekstra fokus på mistænkelige transaktioner fra alle nuværende departementschefer.
Her ses logen med departementschefer fra Folketingets åbning i 2016. Der bliver nu holdt et ekstra fokus på mistænkelige transaktioner fra alle nuværende departementschefer.Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget
Sine Riis Lund

Hvis pengeinstituttet ikke kan finde den gode forklaring på transaktionen, skal de meddele bagmandspolitiet, at der kan være en risiko for, at denne her embedsmand har modtaget bestikkelse, som vedkommende forsøger at gemme af vejen.

Stig Nielsen
Chef for hvidvaskkontoret i Finanstilsynet

Det er meget positivt, at man får en øget opmærksomhed på hvidvask eller korruption også blandt danske PEP’ere, så det kan give en advarselslampe i forhold til transaktioner.

Natascha Linn Felix
Formand for Transparency International Danmark

Banker skærper nu overvågningen af mistænkelige pengeoverførsler fra landets øverste embedsmænd i staten.

Finanstilsynet har netop offentliggjort en liste over 830 danskere, der som følge af deres job er i særlig risiko for at blive udsat for bestikkelse og anden korruption. Knap 200 af dem er topembedsmænd såsom departementschefer, ambassadører og styrelsesdirektører.

“Det betyder, at bankerne skal gøre lidt mere ud af at holde øje med dem og altså overvåge transaktionerne fra deres konti,” forklarer Stig Nielsen, der er chef for hvidvaskkontoret i Finanstilsynet.

Dokumentation

Se hele listen over PEP'ere (politisk eksponerede personer) her.


Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00