Drastiske ændringer i Sundhedsstyrelsen

HANDLINGSPLAN: Sundhedsstyrelsens direktør, Vagn Nielsen, og tilsynschef Anne Mette Dons mister deres job som følge af den reform, der skal forbedre Sundhedsstyrelsens tilsyn på sundhedsområdet. Ny direktørstilling oprettes, og tilsynet skal målrettes problemområder. 

Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Sundhedsstyrelsen skal have en direktør for tilsynsområdet. Lovgivningen skal ændres, så Sundhedsstyrelsen hurtigere kan stoppe læger og andet sundhedspersonale, der er til fare for patienterne.

Sådan lyder nogle af de ændringer, som Sundhedsstyrelsen har fremlagt i en handlingsplan, der skal forbedre styrelsens arbejde med at føre tilsyn med sundhedspersoner og sundhedsområdet generelt – hvilket dog ikke indbefatter lægemiddelområdet.

Omstruktureringerne kommer i kølvandet på en årrække med sager, hvor der har været kritik af, at man i Sundhedsstyrelsen ikke har været hurtige og dygtige nok til at stoppe alt fra dårlige private plastik-kirurger til den store Mejlhede-sag. Her kunne en nordjysk psykiater, trods kollegers advarsler til Sundhedsstyrelsen, angiveligt i en længere årrække fejldiagnosticere og fejlmedicinere en større gruppe patienter, uden at styrelsen greb ind.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00