Positiv formkurve knækket: Ministerier giver kortere høringsfrister

LOVKVALITET: Sidste år skete der “en pludselig og tydelig forværring” i høringsfristers længde fra ministerierne, viser analyse, der sætter særligt spot på Skatteministeriet.

Skatteministeriet havde i 2019 en markant højere andel af korte høringsfrister sammenlignet med året før, viser ny analyse.
Skatteministeriet havde i 2019 en markant højere andel af korte høringsfrister sammenlignet med året før, viser ny analyse.Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Alene størrelsen på udsvinget indikerer, at der kan være tale om et brud på den ellers mangeårige tendens i retning mod længere høringsfrister.

Morten Jarlbæk Pedersen
I analyse om høringsfristers udsving og rammerne for det lovforberedende arbejde

Sidste år måtte aktører og eksperter lidt hurtigere til tasterne, hvis de havde kommentarer eller indvendinger til konsekvenser af regeringens lovgivning.

For sammenlignet med 2018 skete der sidste år en mærkbar stigning i andelen af høringer med kort frist.

Det konkluderer en analyse fra Morten Jarlbæk Pedersen, som om kort tid offentliggøres i Nordisk Administrativt Tidsskrift. Artiklen undersøger udviklingen i høringsfristerne fra 2005 til 2019 med en gennemgang af alle tilgængelige høringer på høringsportalen.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00