Eksperter efterlyser en vision for det offentlige

TOMRUM: Det er usædvanligt og problematisk, at regeringen endnu ikke har meldt ud, hvordan de ønsker, at den offentlige sektor skal styres og ledes, påpeger forvaltningseksperter.

Regeringen er optaget af, at vi har en moderne, velfungerende og effektiv offentlig sektor, siger finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) som svar på eksperters kritik af, at regeringen mangler at lancere pejlemærker for styringen af den offentlige sektor. 
Regeringen er optaget af, at vi har en moderne, velfungerende og effektiv offentlig sektor, siger finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) som svar på eksperters kritik af, at regeringen mangler at lancere pejlemærker for styringen af den offentlige sektor. Foto: Keld Navntoft/Scanpix
Sine Riis Lund

Siden 1983 har enhver ny regering forholdt sig til, hvad man vil med styringen, indretningen og ledelsen af den offentlige sektor. Men vi må konstatere, at den nuværende regering indtil nu slet ikke har formuleret noget som helst herom, og det er faktisk bemærkelsesværdigt.

Jacob Torfing
Professor i politik og institutioner ved Roskilde Universitet

Jeg har dyb respekt for behovet for en stram økonomisk styring, men hvis det står alene er det en relativ blind form for styring.

Klaus Majgaard
Postdoc, CBS

En slunken statslig pengekasse presser kvaliteten af arbejdet i den offentlige sektor.

Men løser ledere og medarbejdere bedst den udfordring ved brug af mere præstationsledelse, borgerinddragelse, samarbejder eller noget helt fjerde?

Svaret kender vi ikke. Regeringen har nemlig været forbløffende tavs, hvad angår tanker om styring og ledelse i stat, regioner og kommuner, påpeger eksperter.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00