En fjer eller fem høns

DEBAT: Det er vigtigt at have for øje, at der hver dag bliver håndteret tusindevis af sager i det politiske system. Ofte står sager, der bliver eksponeret i medierne dog alene, hvilket fordrejer virkeligheden, skriver Djøfs formand Lisa Herold Ferbing.

Af Lisa Herold Ferbing
Formand for Djøf

Når man følger den offentlige debat om det arbejde, der foregår i samspillet mellem politikere og embedsmænd, synes der at være en kraftig tendens til at dæmonisere og mistænkeliggøre hele embedsstanden. Senest har vi set formanden for statsrevisorerne rette en voldsom kritik mod menneskesynet blandt embedsmændene i Justitsministeriet. Der er grund til at advare mod udviklingen. For mistænkeliggørelsen er med til – ubegrundet - at svække befolkningens tillid til den offentlige sektor og kvaliteten og legitimiteten af de beslutninger, politikerne træffer til vores fælles bedste. Og dermed til hele det demokratiske fundament, vores samfund bygger på.

Fordrejet virkelighed
Det er vigtigt at have proportionerne for øje, når man diskuterer de aktuelle sager i centraladministrationen og deres konsekvenser i en række ministerier. Én fjer bliver let til 5 høns. Sagerne er trods den voldsomme eksponering i medierne på ingen måde udtryk for det fulde eller sande billede. Virkeligheden er, at der hver dag bliver håndteret tusindevis af sager til det politiske system - og for borgere og virksomheder i Danmark - af dybt kompetente og professionelle embedsmænd, der giver alt, hvad de kan, i demokratiets og samfundets tjeneste.

Login