EU-institutioner giver håndslag på aftale om whistleblowere

YTRINGSFRIHED: Europa-Parlamentet og medlemsstaterne er nået frem til en foreløbig aftale om nye regler, der skal sikre whistleblowere i EU bedre beskyttelse mod repressalier. En historisk dag, mener Transparency International EU.

I april 2018 foreslog Europa-Kommissionen første gang de nye regler for whistleblowere ved to af kommissionens kommissærer, Frans Timmermans og og Vĕra Jourová.
I april 2018 foreslog Europa-Kommissionen første gang de nye regler for whistleblowere ved to af kommissionens kommissærer, Frans Timmermans og og Vĕra Jourová.Foto: Georges Boulougouris/European Union 2018
Sine Riis Lund

Vi må støtte og beskytte de modige mennesker, der bringer ulovlige aktiviteter frem i lyset.

Věra Jourová
Kommissær med ansvar for retlige anliggender, forbrugere og ligestilling mellem mænd og kvinder

I dag er det en historisk dag for dem, der ønsker at afsløre korruption og forseelser.

Nick Aiossa
Seniorpolitisk direktør hos Transparency International EU

EU er på vej til at indføre regler, der skal beskytte whistleblowere mod afskedigelse, degradering og andre former for repressalier.

Tirsdag indgik Europa-Parlamentet og medlemsstaterne en foreløbig aftale om nye regler, der vil sikre bedre beskyttelse af whistleblowere, der indberetter overtrædelser af EU-retten, skriver EU-Kommissionen i en pressemeddelelse.

Tiltaget skal være med til at bekæmpe eksempelvis svig, korruption, unddragelse af selskabsskat og forebygge skader på menneskers sundhed og miljøet.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00