Finansministeriets nye store budgetsystem forsinkes

ØKONOMISTYRING: Finansministeriet ser sig nødsaget til at udskyde udrulningen af Statens Budgetsystem for cirka halvdelen af de 130 statslige institutioner, der skal have systemet.

Et aktstykke viser, at Finansministeriet vurderer, at udrulningen af Statens Budgetsystem bliver otte måneder forsinket i forhold til først planlagt.
Et aktstykke viser, at Finansministeriet vurderer, at udrulningen af Statens Budgetsystem bliver otte måneder forsinket i forhold til først planlagt.Foto: Kacper Pempel/Reuters/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Endvidere viser erfaringerne fra den hidtidige implementering, at ikke alle institutioner er lykkedes med at tage al funktionalitet i brug, og heller ikke i tilstrækkelig grad har nået at omlægge processer og arbejdsgange.

Finansministeriet i et aktstykke til finansudvalget

Et nyt statsligt budgetsystem skal gøre det nemmere for i omegnen af 5.500 statslige medarbejdere at holde styr på økonomien.

Men mange må vente lidt endnu. Finansministeriet ønsker nemlig at udskyde arbejdet med at implementere Statens Budgetsystem med otte måneder, så systemet først er ude at køre alle steder i november 2020, og ikke som oprindelig planlagt med udgangen af marts måned.

Det fremgår af et aktstykke fra Finansministeriet.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00