Flertal bag stramning af offentlighedsloven er væk

Før valget præsenterede S-regeringen et lovforslag, som skal gøre det nemmere for myndigheder at afvise aktindsigter, der opfattes som chikanøse. Eksperter advarede mod 'gummiparagraffer' og mere lukkethed, alligevel bakkede V og K op. Men det er ikke længere nok til at sikre flertal for forslaget.

Socialdemokratiet har traditionelt stået sammen med Venstre og Konservative om offentlighedsloven. Det gælder også det seneste forslag om en stramning. Men nu er det flertal væk.
Socialdemokratiet har traditionelt stået sammen med Venstre og Konservative om offentlighedsloven. Det gælder også det seneste forslag om en stramning. Men nu er det flertal væk.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Socialdemokratiet kan ikke længere nøjes med støtte fra Venstre og Konservative til at gennemføre en bebudet stramning af offentlighedsloven.

I sommer stod de tre partier sammen om at begrænser adgangen til aktindsigt, hvis der var mistanke om, at det vil kunne bruges til at chikanere offentligt ansatte.

Men efter folketingsvalget kan de tre partier, som er de eneste tilbageværende i forligskredsen bag offentlighedsloven fra 2014, ikke længere egenhændigt mønstre et flertal.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00