I strid med regler: Ulandsbistand har holdt hånden under danske diplomaters job

FORKERT BOGFØRING: Statsrevisorer kritiserer regeringen for at have taget 47,1 millioner kroner fra ulandsbistanden og brugt dem på løn i Udenrigsministeriet. Lugter af juleleg, mener radikal statsrevisor. Økonomichef erkender fodfejl, men vil fortsat finansiere drift via ulandsbistanden.

Statsrevisorer kritiserer Udenrigsministeriet for at have taget 47 millioner fra udviklingsbistanden og brugt dem på løn til medarbejdere.
Statsrevisorer kritiserer Udenrigsministeriet for at have taget 47 millioner fra udviklingsbistanden og brugt dem på løn til medarbejdere.Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget
Rasmus Dahl Løppenthin

Når ministerierne bliver pressede på driftsbudgettet, så øger det tilskyndelsen til at forsøge sig med forskellige julelege.

Klaus Frandsen
Statsrevisor (R)

Udenrigsministeriet har brudt reglerne ved at have taget 47,1 millioner kroner ekstra fra udviklingsbistanden og brugt dem på løn til medarbejderne i Udenrigsministeriet.

Og det møder kritik fra Statsrevisorerne, som finder det "utilfredsstillende", at ministeriet "i strid med bevillingsforudsætningerne har øget råderummet på lønområdet med 47,1 mio. kr.," skriver man i revisionen af statsregnskabet for 2017.

Man har opgjort millionbeløbet på den lønkonto, som bogfører, hvor meget ministeriet modtager i refusion fra medarbejdere, som er ansat i fleksjob.

Dokumentation

Udenrigsministeriet administrerede 10 milliarder af udviklingsbistanden i 2017 og modtog 735 millioner kroner i driftstilskud.

Statsrevisorerne kritiserer, at man derudover har bogført 47,1 mio. kr. fra udviklingsbistanden på en lønkonto under driftsbevillingen, der anvendes til bogføring af den refusion, ministeriet modtager, hvis en medarbejder er ansat i fleksjob.

Dermed har det været muligt at have flere fastansatte medarbejdere i ministeriet, end det var forudsat på finansloven.


Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00