Ellemann-Jensens særlige rådgiver stopper

FRATRÆDELSE: Jesper Kraft, der siden 2018 har været særlig rådgiver for Jakob Ellemann-Jensen (V), fratræder sin stilling fra dags dato. "Fyringen af Jesper Kraft er en gedigen overraskelse," siger Altingets politiske kommentator.

Partiformand Jakob Ellemann-Jensen mister sin særlige rådgiver igennem to år.

Jesper Kraft, der siden 2018 har været særlig rådgiver for Jakob Ellemann-Jensen, fratræder sin stilling fra dags dato.

Det oplyser Venstre i en pressemeddelelse.

Rådgiveren har været været ved Jakob Ellemann-Jensens side, siden han blev miljø- og fødevareminister under den daværende VLAK-regering, og Kraft fulgte med ham, da han blev partiformand i september sidste år.

Men efter mindre et års tid efter, at han overtog formandsposten, ophører samarbejdet nu mellem de to.

"Siden vores tid sammen i ministeriet og min første tid som formand har udfordringerne ændret sig, og derfor justerer jeg nu på mit hold, og Jesper stopper i Venstre," siger Jakob Ellemann-Jensen i pressemeddelelsen.

Uenig i strategiske beslutninger
Jesper Krafts karriere i Venstre begyndte i 2010, hvor han blev ansat som politisk konsulent. Senere fungerede han som chefkonsulent og politisk chef forinden sin tid som Ellemann-Jensens særlige rådgiver.

I sin tid i partiet har Jesper Kraft ikke været bange for at sige tingene ligeud. Selvom rollen som rådgiver foreskriver en mere tilbagetrukket stil, har han i stillingen ikke været bange for at give tydeligt udtryk for sine holdninger og overbevisninger. 

Rådgiverens politiske tilgang kommer ligeledes også til udtryk i fratrædelsen, hvor han nævner politisk uenighed:

”Da jeg blev rådgiver for Jakob, lovede jeg, at jeg altid ville sige tingene ærligt og uden omsvøb. Det har jeg gjort. Men det er svært at fungere godt som rådgiver i længden, hvis man for ofte er uenig i de strategiske beslutninger, der bliver truffet, og den politiske retning, der bliver konsekvensen. Og så må vore veje skilles,” fortæller han på Facebook.

Holstein: Fyringen er en gedigen overraskelse
Afskedigelsen af Jesper Kraft overrasker Altingets politiske kommentator, Erik Holstein:

”Det er ikke hver dag, man ser en rådgiver blive opsagt efter så kort tid. Specielt ikke en, der har været håndplukket af formanden. Fyringen af Jesper Kraft er en gedigen overraskelse på Borgen.”    

Siden Ellemann-Jensen blev partiformand i september sidste år, er det ikke lykkedes ham at tiltrække nye vælgere til partiet. I Altingets seneste snit af målinger står partiet til at få 20,1 procent af stemmerne. Det er 3,3 procentpoint færre end ved folketingsvalget i 2019.

Ifølge Erik Holstein bliver det interessant at følge, om en udskiftning af rådgiveren kan hjælpe partiformanden:

”Enhver kan se, at Venstre har kørt dårligt det sidste år. Partiet har gang på gang valgt et forkert fokus i opgøret med regeringen, hvor Venstre har talt for meget proces. Eller som i afslutningsdebatten, hvor man sendte hele hæren af Venstre-folk op for at skyde idéen om tidligere pension til ”Arne” ned," siger han og tilføjer:

"Det er ikke noget, man skovler millioner af stemmer på. Det bliver interessant at se, om det ændrer sig med en ny rådgiver, eller problemet ligger et andet sted.” 

Forrige artikel Seruminstituttets øverste direktør fratræder sin stilling Seruminstituttets øverste direktør fratræder sin stilling Næste artikel LA fyrer pressechef LA fyrer pressechef