Jeppe Kofod udnævner Danmarks første migrationsambassadør

MIGRATION: Det bliver diplomat Anders Tang Friborg, der fremover skal realisere regeringens planer om et nyt asylsystem i kraft af rollen som ny migrationsambassadør.

Socialdemokratiet har siden 2018 luftet tanken om at skabe et helt nyt asylsystem, hvor asylbehandlingen flyttes væk fra de danske grænser. 

Til at realisere dette politiske ønske har udenrigsminister Jeppe Kofod (S) udnævnt diplomat Anders Tang Friborg som Danmarks første migrationsambassadør. 

Det skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse

Ifølge Jeppe Kofod bliver hovedopgaven for den nye migrationsambassadør at fremme regeringens idéer over for både lande og organisationer i og uden for EU.

"En migrationsambassadør kan være med til at åbne døre for Danmarks forslag om en ny tilgang hvor vi stopper migrantpresset mod Europa og sikrer at reelle flygtninge hjælpes hurtigere og bedre i nærområderne,” udtaler Jeppe Kofod i pressemeddelelsen. 

I diplomatiets tjeneste
Til at forvalte arbejdet i praksis får Anders Tang Friborg 11 medarbejdere med kendskab til asylområdet i en nyoprettet tværministeriel task force. Den hører under Udlændinge- og Integrationsministeriet, men får deltagelse fra Udenrigsministeriet og Justitsministeriet.

Den nyudpegede migrationsambassadør Anders Tang Friborg har en lang international diplomatisk karriere bag sig. Blandt andet i Udenrigsministeriet, FN, som Danmarks repræsentant til Palæstina med rang af ambassadør og siden som repræsentationschef i Tripoli. Han har i de seneste år været chef for Udenrigsministeriets kontor for Mellemøsten og Nordafrika.

Forrige artikel Afdelingschef forlader Børne- og Undervisningsministeriet Afdelingschef forlader Børne- og Undervisningsministeriet Næste artikel Søren Brostrøm indstillet til toppost i WHO Søren Brostrøm indstillet til toppost i WHO
Overvismand: Ny velfærdslov bliver ingen paladsrevolution

Overvismand: Ny velfærdslov bliver ingen paladsrevolution

KØF: Formanden for Det Økonomiske Råd, professor Carl-Johan Dalgaard, forventer ikke, at en kommende velfærdslov vil gøre nogen større forskel for udviklingen af de offentlige udgifter. Men detaljerne kan få konsekvenser lokalt.