Julesamtale med Josephine Fock

JULESAMTALE: I årets tredje kalenderinterview taler vi med Josephine Fock (ALT). Hun er især inspireret af USA's første kvindelige udenrigsminister, Madeleine Albright, og mener, at det er vigtigt ikke at tage sig selv så højtideligt.

Alt Alternativets kunst er lavet af kvindelige kunstnere og nøje udvalgt af Rasmus Nordquist, der er partiets kultur- og modeekspert, fortæller Josephine Fock. 
Alt Alternativets kunst er lavet af kvindelige kunstnere og nøje udvalgt af Rasmus Nordquist, der er partiets kultur- og modeekspert, fortæller Josephine Fock. Foto: Altinget
Katrine Falk Lønstrup
Fakta
Josephine Christina Fock er født 5. september 1965 i Aarhus.

Hun har siddet i Folketinget for Alternativet siden 18. juni 2015, hvor hun blev valgt ind i Østjyllands Storkreds. Hun er forkvinde for Alternativets folketingsgruppe og er samtidig finansordfører, beskæftigelsesordfører, retsordfører og grundlovsordfører.

Josephine Fock er uddannet cand.jur. fra Aarhus Universitet i 1993 og har derudover lederuddannelser fra både Wharton School, University of Pennsylvania, og SHL Danmark.

Inden Josephine Fock blev valgt til Folketinget, var hun fra 1999 til 2007 sekretariatschef i Sundhedskartellet og forhandlingschef for Dansk Sygeplejeråd og fra 2007 til 2015 sekretariatschef for henholdsvis Offentlige Ansattes Organisationer (OAO) og det centrale forhandlingsfællesskab på statens område (CFU). 

Kilde: ft.dk

Hvorfor gik du ind i politik?

Fordi jeg har lyst til, at der for alvor bliver sat fokus på den bæredygtige omstilling i Danmark. Det er Alternativets ene grundklods, så da muligheden bød sig, var jeg ikke i tvivl.

Det er vigtigt ikke at tage sig selv så højtideligt og alvorligt hele tiden. Man skal sgu kunne være både selvironisk og selvkritisk.

Josephine Fock (ALT)
Medlem af Folketinget

Jeg kommer fra en position som chefforhandler i fagbevægelsen, så jeg har arbejdet med politik hele mit arbejdsliv, men det er selvfølgelig anderledes selv at stå i front.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00